



אודות העמותה
החזון
החזון של מלי הוא חברה ישראלית תוססת ודינמית בה הציבור פעיל לשיפור את פני החברה והסביבה בה אנו חיים לחברה שיווניות ומקיימת.
חברה בה הציבור נוטל יוזמה אישית ובעזרת יוזמות חברתיות מקוריות וחדשניות פועל לטובת החברה והסביבה.
הבעיה
הוצאת מיזם מקורי וחדשני לפועל הוא פרויקט מורכב הדורש ידע מתאים, ניסיון, התמחות וגיוס משאבים רלוונטיים, על אחת וכמה כאשר מדובר במיזמים חברתיים שאינם מניבים הכנסה נאותה. מאות יוזמות חברתיות בשנה לא מתממשות בשל העדר כלים, משאבים וידע רלוונטי ליזמים, והתחום כולו נמצא בתת-מיצוי של הפוטנציאל הגלום בחברה. אנחנו בעמותת מַלִי פועלים לסייע ליזמים להוציא לפועל את הרעיונות שהופכים למיזמים חברתיים, במטרה לשיפור החיים החברתיים והסביבתיים בישראל. במילים אחרות, "הופכים רעיון למיזם חברתי מצליח" .
מה אנו מציעים כמענה
-
עמותת מלי מקדמת יזמים ומיזמים למען החברה והסביבה בעזרת קשת רחבה של כלים, ידע, וניסיון מוכח.
-
הכשרה בכלים ליזמות דרך קורס אינטרנטי חינמי באתר קמפוס ישראל
-
קורסים מקצועיים בתחומי היזמות בלמידה מתוקשבת
-
קורסים אקדמאיים
-
מעטפת של עמותה למיזמים
מה השגנו
עמותת מלי תמכה וסייע להצלחה של עשרות יזמים ומיזמים במגוון תחומים. פעלנו על מנת לספק שרותיי ייעוץ, ליווי ותשתיות לניהול פעילות מבוקרת ומונחת יעדים. סיפקנו משאבים, ידע, קשרים ושותפויות אשר מינפו רעיונות למיזמים מצליחים ותוססים. הכשרנו עשרות סטודנטים ביזמות חברתית תוך התנסות מעשית בפעילות ביוזמות שונות.
ערכנו והינגשנו הרצאות איכותיות וחינמיות בנושאי הליבה של יזמות אזרחית-חברתית וחלקנו אותן עם אלפי צופים בקהילת היזמים בישראל.
הקמנו את הקורס החינמי הראשון ביזמות חברתית בשיתוף המרכז האקדמי הרב תחומי ירושלים.
הנה מקצת המיזמים שהפרחנו:
-
השלטים שלנו: מאות שלטים תוקנו ונוקו למען ערים נקיות וסובלניות יותר.
-
מלאכים: כמיליון בקבוקים למיחזור וציוד אלקטרוני לשימוש חוזר כתרומה לעמותות ומיזמים.
-
ידיים: עשרות דירות שופצו לטובת אנשים שצריכים.
-
שפה משותפת: עשרות סטודנטים וקשישים למדו ביחד שפה.
-
אורחים לשבת: מאות אירוחים בארוחות שבת לנזקקים.
-
אשפנות: מאות פרטי אשפה נאספו מן הטבע ותועדו בדרך אומנותית.
-
שכונה ירוקה בבית הספר גבעת גונן בירושלים.
ועד מנהל

ד"ר נמרוד גורן
ד"ר נמרוד גורן הוא המייסד והיו"ר של מיתווים – המכון הישראלי למדיניות-חוץ אזורית, ומרצה ללימודי המזרח-התיכון באוניברסיטה העברית. נמרוד כתב את עבודת הדוקטורט שלו באוניברסיטה העברית, בתחומי המזרח-התיכון והפסיכולוגיה הפוליטית, ובנושא תמריצים ותהליכי שלום בישראל ובתורכיה. לאחר מכן, הוא נבחר לקחת חלק בשנת השתלמות במדיניות ציבורית באוניברסיטת סירקיוז שבארצות-הברית, כמשתתף הישראלי בתוכנית עמיתי יוברט האמפרי של קרן פולברייט ושל משרד החוץ האמריקאי. נמרוד שימש בעבר כמנכ"ל הפורום הישראלי הצעיר לשיתוף פעולה (YIFC), ועל פועלו במסגרת זו הוענק לו בשנת 2009 פרס ויקטור גולדברג לשלום במזרח-התיכון. בנוסף, הוא שימש כיועץ לתהליך יישוב סכסוכים בצפון אירלנד, ועבד במכון ון-ליר, במכון ירושלים לחקר ישראל, במרכז לחקר האסלאם ע"ש נחמיה לבציון ובמכון למחקר ע"ש הארי ס. טרומן למען קידום השלום.

עידית פלד
עידית פלד מעצבת אתרי אינטרנט. היא מתגוררת במודיעין ומרכזת את פעילות מיזם המלאכים בעיר מאז 2013, ומעצבת גרפית בהתנדבות של מלי.

פרופ' עופר שיף
פרופ' עופר שיף הינו חבר סגל במכון בן-גוריון לחקר ישראל והציונות באוניברסיטת בן גוריון. הוא שימש כמנהל המכון בין השנים 2001-2004, ומספר פעמים כראש המסלול ללימודי מדינת ישראל. הוא מכהן כעורך הסדרה הנושאית של כתב העת "עיונים בתקומת ישראל", וחבר במועצות האקדמיות של בית לוחמי הגיטאות ושל ארגון מציל"ה.
מחקריו עוסקים בבחינה השוואתית של דפוסי ההתמודדות ישראלית ויהודית אמריקנית עם השואה ועם חידוש הריבונות היהודית. מחקרים מוקדמים שלו התמקדו בהתמודדות התנועה היהודית האמריקנית הרפורמית עם השלכות השואה, וכן בדפוסי התמודדות תיאולוגיים-חברתיים של מנהיגים חסידיים בעת השואה. בפרסומיו האחרונים הוא בוחן את כתביהם של הוגים אמריקנים ציונים מובילים בתקופת השנים הראשונות שלאחר הקמת מדינת ישראל, תוך מתן דגש למאמציהם של הוגים אלה להגדרה מחדש של מטרות ותכני הפעולה של התנועה הציונית.

ד"ר שלהב גדי
שלהב היא מייסדת של המרכז לאזרחים יוזמים. היא ד"ר לספרות אנגלית מאוניברסיטת תל-אביב. כיום היא עובדת במחלקה לקשרי חוץ באוניברסיטה העברית בירושלים. אמא של אוהדי ותולעת ספרים.

ד"ר פאול ריבלין
פאול ריבלין הוא כלכלן וחוקר בכיר במרכז דיין ,אוניברסיטת תל אביב. הוא למד באוניברסיטאות קיימברידג', לונדון והרווארד. הוא מחברם של חמישה ספרים, כמו גם מונוגרפיות, מאמרים, דוחות ופרקי ספרים רבים על הפיתוח הכלכלי במזרח התיכון, שווקים בינלאומיים, אנרגיה, ביטחון, סחר בינלאומי וכלכלה.

יריב נורנברג
יליד שוויץ, מתגורר במושב באזור השרון. החל פעילותו ב-"מגמה ירוקה" כסטודנט עוד בימיה הראשונים באוניברסיטה העברית בקמפוס הר הצופים, לאחר שהיה כבר פעיל בתא הסטודנטיאלי הסביבתי הראשון בישראל ('ירוק עד' ז"ל) עוד בימיו כתלמיד תיכון. נמנה על קבוצת "נאמני הניקיון" הראשונה בישראל.
בוגר תואר מוסמך במינהל ציבורי מאונברסיטאות Columbia ו-Science Po, ומגדיר צמחים ברגעי הפנאי שלו.

פרופ' יחיאל בר-אילן
יחיאל מ. בר אילן, יליד ירושלים, הינו רופא מומחה ברפואה פנימית ופרופ' חבר לחינוך רפואי בבי"ס לרפואה ע"ש סאקלר אונ' ת"א. פעילותו האקדמית מתמקדת באתיקה רפואית. לצד עשרות פרסומים מדעיים, הוא היה חבר בכמה ועדות ושותף לניסוחם של חוקים, תקנות וקודים אתיים בתחום הביו-רפואי.

פרופ' דורון שולצינר
מייסד
דורון הוא מייסד של המרכז לאזרחים יוזמים וההוגה והמקים של מיזם המלאכים. דורון גדל בקריית ביאליק ואת שירותו הצבאי עשה בסיירת גולני. את הדוקטורט במדע המדינה קיבל מאוניברסיטת אוקספורד בשנת 2008. כיום הוא ראש החוג לפוליטיקה ותקשורת במרכז האקדמי הרב תחומי ירושלים. דורון מנהל את כלל תוכניות הפיתוח והגיוס של מלי בהתנדבות מלאה מאז שנת 2013.

אודליה ברקין
אשת תקשורת ומייעצת בענייני דוברות, שיווק ופרסום של מלי. בעלת תואר ראשון בתקשורת וסוציולוגיה מאוניברסיטת תל אביב. בעלת תואר שני בתקשורת ועיתונאות מהאוניברסיטה העברית. שירתה בגלי צה"ל כמפיקה ועורכת. בהמשך הייתה עורכת תוכן ומפתחת תוכניות טלוויזיה בערוצים השונים. בעשור האחרון היתה עורכת מגזינים וכתבת טלוויזיה ב"ידיעות אחרונות".
כמו כן, להנאתה ופרנסתה עושה אודליה שני דברים עיקריים. בימים - מרצה ומנחת סדנאות למניעת אלימות בין מטופלים למטפלים במערכת שירותי הבריאות. בלילות - ערפדיולוגית - מומחית לערפדים. הניסיונות לענות על השאלה מדוע הפכו הערפדים לגיבורי תרבות ומה סוד הקסם שלהם הולידו מחקר מרתק וסדרת סדנאות והרצאות העוסקות בערפדים כמטפורה וככלי להעצמה. בין הנושאים: הערפד כקוויר וכאייקון לשחרור מיני, ערפדים ביהדות, גלגולו של ערפד ממפלץ לא אנושי לסמל סקס, ערפדים טראומה ומודל להחלמה מטראומה. אודליה גם מקדמת סדנה לזיהוי והתגוננות מפני ערפדים מטפוריים ואמיתיים כאחד, המבוססת על הערפד כגיבור תרבות. בקרוב יתפרסם המחקר שלה כספר "ללטף את העטלף - על ערפדים וטראומה בתרבות הפופולארית".
פעילים

שי גרינברג
שי גרינברג הוא מיישם BI בשטראוס, המתגורר בתל אביב. התנדב בעבר בעמדות המלאכים בכיכר רבין ברמת אביב. הטמיע את מערכת המידע המבצעת דיוור לתורמים ולעמותות ומסייע בתחזוקת מסד הנתונים של העמותה.

מרגריטה מזור
מרגריטה מזור, סטודנטית לתואר שני במדעי איכות הסביבה, ורכזת מיזם המלאכים. בעלת שאיפות רבות להפוך את הכדור עליו אנו חיים לטוב יותר עבורינו, ועבור הדורות הבאים. טיילנית מושבעת, תולעת ספרים, אמנית ומוזיקאית בין הסמסטרים וחובבת סודוקו בחשאי.

מילנה יערי
מילנה יערי, מאמנת אישית מוסמכת (PCI), יועצת ארגונית בכירה, ומרצה במסגרת הקורס ביזמות חברתית של עמותת מלי במכללת הדסה. מילנה מלווה ומנחה את הסטודנטים ביישום המיזמים שלהם. מילנה היא יועצת ומרצה של שתיל. יש לה ניסיון עשיר בתהליכי פיתוח ארגוני, חשיבה אסטרטגית והכשרות.

ברוך סולצ'ינר
15 שנות הוראה והתמחות בסוציולוגיה, אזרחות ומחשבת ישראל. מחנך בתוכנית נחשון למנהיגות, מורה מוביל בלמידה באמצעות פרוייקטים (P.B.L), כתיבת תוכניות לימוד למחוננים. עשרים שנות נסיון בקידום קהילות באמצעות יוזמות חברתיות-תרבותיות,פסטיבלים והפקות, קבוצות תיאטרון פרינג', יועץ בכיר למשרד התרבות המדע והספורט, ניהול מחלקות תרבות ברשויות מקומיות וניהול היכל תרבות אזורי.

יעל עירוני
יעל עירוני היא מנהלת תקשורת שווקית בחברת הייטק ביקנעם המתגוררת בחיפה ומרכזת את פעילות עמדת המלאכים של מלי חיפה מאז אוגוסט 2015.

עידית פלד
עידית פלד מעצבת אתרי אינטרנט. היא מתגוררת במודיעין ומרכזת את פעילות מיזם המלאכים בעיר מאז 2013, ומעצבת גרפית בהתנדבות של מלי.

איילה מיורי
איילה מיורי הצטרפה להתנדב בעמדת מיזם המלאכים במודיעין. היא גם התורמת #1 במיזם זה מספר שנים ברציפות. היא אוהבת להתנדב עם עידית ומאיה בעמדה ולתרום למען בעלי החיים.
ועדת ביקורת

נטע הבלין
נטע הבלין היא ביולוגית בעלת תואר שני במדעי המוח ובוגרת תכנית "צוערים לשירות המדינה". היא עבדה במשרד הבריאות וקידמה שם את נושא הנגישות. ירושלמית מלידה, מתנדבת במגוון מסגרות, הקימה את עמדת המלאכים בבית הכרם, ירושלים. נטע היא גם חברה בוועדת הביקורת של עמותת מלי.
